Tretmani voćnim kiselinama

PDFŠtampaEl. pošta

Vpeelingexpert-modelvisual3-lroćne kiseline se u kozmetici koriste već dugi niz godina za ublažavanje proširenih pora, i pigmentacije kože (pega, fleka, itd) kao i ožiljaka od akni. Stepen njihovog učinka zavisi od sastava kiseline, koncentracije, pH vrednosti proizvoda, kao i od pravilne i stručne upotrebe. Zavisno od proizvođača, koncentracije kiselina u profesionalnim tretmanima kreću se od 20 do 70 posto, a u preparatima za kućnu upotrebu od 8 do 10 posto.

 

Višestruko i blagotvorno delovanje voćnih kiselina:

 

  • imaju keratolitičko delovanje, tj. pospešuju ljuštenje i odstranjivanje odumrlih ćelija epiderma (površinskog sloja kože)
  • stimulišu obnavljanje i regeneraciju kože
  • dehidriranoj (isušenoj) koži vraćaju vlažnost i vitalnost
  • uklanjaju sitne, površinske bore i smanjuju duboke
  • izbleđuju pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni
  • kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do opšteg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala.

 

Uspešno se primenjuje čitave godine izuzev letnjeg perioda. Jesen, zima i proljeće idealno su vrijeme za obnavljajuće, regenerativne tretmane, a takav je i tretman voćnim kiselinama. Time se postiže prirodno podmlađivanje kože jer se nove, mlade ćelije podstiču da se regenerišu brže nego što bi se inače regenerisale. Ovo je idealan tretman za čišćenje, poboljšanje teksture kože, rebalansiranje njene pH vrednosti, hiperpigmentacije i svežih ožiljaka i mrljica. Koži se vraća zdrav izgled, pore su manje vidljive, koža maksimalno hidrirana. Ipak, treba imati na umu da ovaj tretman nije preporučljiv ukoliko je koža upaljena.

Tretmani voćnim kiselinama izvode se u serijama od 6 do 10, s tim da se dolazi jednom do dva puta nedeljno:

 

  • koža se prvo očisti od šminke, a potom se dodatno odmašćuje alkoholom
  • voćne kiseline nanose se vrlo precizno mekanom četkicom, izbegavajući područje neposredno u blizini očiju i usana
  • nakon 3 do 10 minuta (zavisno oo koncentracije i specifikacije određenog proizvođača i stanja kože) kiselina se neutralizuje posebnim, za to određenim preparatom i dobro ispere  hladnom vodom
  • tretman se završava nanošenjem hranjive kreme


Koža je već nakon jednog tretmana kiselinama blistava i zategnuta, vraća joj se prirodna ružičasta boja, ožiljci od akni i druge mrlje puno su bleđi i manje vidljivi, bore su znatno pliće, a celo lice odiše neobičnom svežinom.

 

Vaš termin ili konsultacije možete zakazati na:

 

Tel: +381 11 3553 809

Mob: +381 64 5400 676