Fizikalna terapija i masaze

PDFŠtampaEl. pošta

massage-therapy-pict

 

- Masaža tela


Masaža je odličan vid fizikalne terapije jer oslobađa telo napetosti, stimuliše i relaksira mišiće, opušta telo, oslobađa vas stresa, glavobolje i nesanice, dovodi telo u stanje prirodne ravnoteže. Neguje kožu i čini je mlаđom, mekšom i sjаjnijom (mаsаžа podstiče cirkulаciju krvi, limfe i energije pа se nа tаj nаčin stаnice čiste, neguju i pune energijom), otklаnjа iz telа toksine, rаzgrаđuje celulit, dovodi telo i psihu u hаrmoniju.

 

 Cena: 1.900,00 (ž) / 2.200,00 (m) / 1.200,00 parcijalna

- Sportska i medicinska masaža

 

Sportska masaža je dinamična, zahtevna, brza, masaža celog tela, ili određenih delova tela. Koristi se u svrhe oporavka mišića, otklanjanja bola, povišenog tonusa u mišićima kao i pripreme mišića za jake napore. Fizioterapeuti su iskusni i obučeni da primene ove tehnike masiranja kako bi pomogli sportistima da izbegnu povrede, da se brzo odmore nakon velikog fizičkog napora i na taj način im pomognu da poboljšaju svoje sportske rezultate. 

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mlečne kiseline nastale prilikom mišićnog rada i time omogućava brzi process oporavka mišića.

Takodje smanjuje mogućnost nakupljanja mlečnih kiselina koja se vremenom pretvara u kalcifikate, koji mogu da izazovu mišićnu napetost pa čak i bol.

 Cena: 2.400,00

- Fizikalna terapija

 

Fizikalna terapija ima veoma važnu ulogu u preventivnom delovanju, a sastavni je deo trenažnog i takmičarskog procesa u sportu. Fizikalna terapija podrazumeva fokus na opravak i unapređenje pokretljivosti, funkcionalne sposobnosti i kvaliteta života putem metoda evaluacije stanja, pregleda, dijagnoze i fizičke intervencije koju sprovodi fizikalni terapeut.

U fizikalnoj terapiji primenjujemo elektroterapiju koja predstavlja primenu električne energije u cilju postizanja terapijskog efekta. Elektoterapijom se postiže efekat koji utiče na proširenje krvnih sudova i poboljšanje cirkulacije, analgetski efekat stimulacijom nervnih vlakana za prenos bola, povećanje mišićne mase, stimulacija oštećenih nervnih vlakana i antiedematozni efekat. Radi postizanja željenih efekata prilikom primene fizikalne terapije koriste se razne vrste fizičkih energija: toplotu/hladnoću, mehaničku energiju, kinetičku energiju (dijadinamičke struje, interfernetne struje, TENS, elektroforeza, galvanizacija), ultrazvuk.

Krioterapija predstavlja primenu hladnoće (leda) u fizikalnoj terapiji. Hladnoća na krvne sudove deluje tako što ih sužava, nakon čega dolazi do njihovog naglog širenja uz jaku navalu krvi.

 

- Kineziterapija

 

Kineziterapija je primena pokreta i manuelnih tehnika u terapijske svrhe. Primena kineziterapije je vrlo široka i koristi se kod gotovo svih stanja narušenog fizičkog zdravlja kao što su povrede, bolovi, deformacije, oštećenja nerava, kostiju, mišića i zglobova. Zatim, rešava probleme upale nerava i ušinuća, vraća posturu i balans tela u anatomski pravilan položaj.

 

 

Svi tekstovi su intelektualno vlasništvo autora-vlasnika sajta i neovlašćeno korišćenje je strogo zabranjeno.