Japansko iscrtavanje obrva

PDFŠtampaEl. pošta

1Kažu kako su obrve okvir našeg lica i svako ko je ikada imao problema s njima će se složiti s tim. Skoro da nema žene koja je zadovoljna svojim oblikom obrva – zato ih čupamo, farbamo, crtamo. Dobro uređene obrve licu, pored usana daju najmoćnije oružje neverbalne komunikacije i posebno naglašavaju prirodnu lepotu žene.

 

Japanska metoda iscrtavanja obrva pomoći će vam da preskočite dosadno crtanje obrva svakoga jutra i uživate u lepo oblikovanim obrvama gde god se nalazili.

 

Metoda koja je napravila veliku revoluciju po pitanju ulepšavanja obrva. Idealno rešenje za retke i svetle dlačice!

 

Šta je to japansko iscrtavanje obrva?

 

U ovoj metodi se ne koristi aparat, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem.crtanje obrva 1 To je postupak kojim se iscrtava dlačica (obrva) u smeru rasta prirodne obrve. Pigment  se unosi u površinski sloj epiderma  i veže za ćelije tog sloja kože i samim tim traje onoliko koliko i same ćelije. Kod problematične kože one se obnavljaju mnogo brže, a tu su i spoljašnji uticaji kao što su sunce, razni abrazivni tretmani lica, kreme sa aktivnim sastojcima, tako da je proseku dovoljno jednom godišnje samo osvežiti boju i na taj način im produžiti intezitet boje na novih godinu.

 

 

U postupku se koriste mineralne boje, koje su netoksične i hipoalergene. Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekat šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između prirode i iscrtane dlake gotovo neprimetna.

 

Prednost ovakvog iscrtavanja obrva je u tome što se ne mogu izbrisati kao u slučaju klasičnog šminkanja, već su postojane na bazenu, plaži i u teretani. Prilagođavanjem oblika obrva vašem licu ono postaje mlađe i vedrije.

 

Ko se odlučuje na japansko iscrtavanje obrva?

 

Veoma često čujemo od devojaka i žena izjave poput: ‘grozne su mi obrve’, ‘potpuno nejednako mi rastu’, ‘leva mi je drugačija od desne’, ‘pretanke su’, ‘predebele su’, ‘ne znam ih oblikovati’, kada oblikujem, popunim i iscrtam obrve, trenutno sam rešila problem’ – Zato rešite trajno problem obrva!

Negovane i idealno oblikovane obrve, koje dobijate japanskom metodom iscrtavanja, mogu vam ujutro uštedeti vreme za šminkanje. Idealan oblik obrva razlikuje se od jedne osobe do druge, zato što imamo različite crte lica. Zato i kod japanskog iscrtavanja obrva svaka žena dobije isključivo obrve koje pristaju samo njoj i ni jednoj drugoj ženi isto tako idealno.

 

Debljina obrva Vašem licu daje raskoš, markantnost, pa zato je potrebno postići maksimalnu debljinu u odnosu na lice. To je često vrlo teško postići, ako je osoba navikla na tanke obrve. Dodavanje ukrasa ili karaktera obrvama u njihovom formiranju ne sme biti pod uticajem trendova, već isključivo samog karaktera određene osobe.

 

Postupak japanskog iscrtavanja obrva

 odredjivanje oblika 1

Tretman započinje pregledom prirodnih obrva i razgovorom o željenim obrvama. Vaše dlačice se ne čupaju već se uklanjaju samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih, kako bi se maksimalno iskoristila svaka dlačica.

Najpre se sa olovkom iscrta probna forma obrva kako bi klijentkinja mogla izabrati novi oblik koji joj se sviđa. Kada se završi s probnim crtanjem, bira se boja koju oblikujemo prema boji tena, prirodnih dlačica obrva i željama klijenta i tek tada krećemo s postupkom iscrtavanja.

Postupak samog crtanja je gotovo bezbolan, pa nakon tretmana nema natečenosti. Tretman traje oko sat vremena. Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste i puno tamnije od konačnog rezultata. Obaveznom korekcijom nakon dve do tri nedelje mogu se ispraviti male nepravilnost, dodati boja i gustoća. Nakon nedelju dana iscrtane obrve se smanje 10-15 %, a izgubi se i do 40 % boje. crtanje obrva

 

Nakon tretmana klijentkinja dobije uputstva o posttretmanskoj nezi. Ne preporučuje se 7 dana izlaganje suncu, solarijum, saune, bazeni, agresivni tretmani lica, puder i šminka preko obrva. Higijena pri japanskom iscrtavanju obrva je na najvišem nivou!  Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente. Poželjno je na naručeni termin doći bez šminke.

 

Koliko "traju" obrve iscrtane japanskom metodom?

 

Pigment traje od 1 do 2 godine, ali se ne može garantovati svežina boje jer njena  postojanost  zavisi od brojnih faktora kao što su Vaš tip kože, masna ili suva koža, promene na koži, dermatitis, seboreja, keloidni ožiljci, učestalo izlaganje suncu, solarijum, kozmetika, naročito kreme sa retinolom i AHA kiselinama, razni tretmani, hemijski piling i mikrodermoabrazija. Svi ovi faktori utiču na postojanost i trajnost pigmenta u koži i zato se jednom godišnje savetuje osveženje boje.

 

 

Cena 130 evra (u dinarskoj protivvrednosti)