Mezoterapija - Dermapen

PDFŠtampaEl. pošta

Dermapen tretmanom se prelaskom preko kože izazivaju mehanička mikro oštećenja kože čime se stimuliše regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Ovom procedurom stimuliše se proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci.

 

Šta je dermapen?

 

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono što dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povećava efikasnost samog tretmana. 

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni ugao uboda mikroiglicama kojim se postiže efikasniji unos aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama se mogu sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mesta (oko očiju, nosa i usana).

Prednost Dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri). Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera. Velika prednost je i u tome što je tretman Dermapenom brži i manje je bolan.

Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već posle prvog tretmana.

Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama.    

 

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni i površinsko oštećenje kože koje podstiče njeno obnavljanje. Na taj način stimuliše se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Višestruko pojačana struktura kolagena čini kožu punijom i tako ispunjava postojeće bore, atrofične ožiljke strije. Ovaj proces naziva se neo-kolageneza.

Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

 

dermapen-2

Problemi koji se tretiraju dermapenom

 

  • Ožiljci od akni
  • Bore
  • Hiperpigmentacije (fleke)
  • Anti-age tretmani protiv starenja kože
  • Sužavanje pora
  • Revitalizacija umorne kože
  • Strije
  • Tretmani protiv opadanja kose

 

Na koji način se postižu efekti?

Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstičemo kožu na samoregeneraciju.

 

Tok tretmana

dermapen-1

Tretman započinjemo temeljnim čišćenjem kože odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. Zatim sledi piling voćnim kiselinama koji skida rožnati sloj, a preparati brže i efikasnije prodiru u potkožno tkivo. Nakon toga na lice se po potrebi nanosi anestetik krema. Neposredno pre tretmana lice se dezinfikuje. Tretman započinje nanošenjem aktivne ampule u zavisnosti od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo. Kružnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodreti u kožu i podstaknuti stvaranje kolagena. Nakon tretmana nanosi se odgovarajuća dermokozmetika da dodatno nahrani i umiri kožu.

 

Da li je procedura bolna?

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da pacijent oseća blago peckanje. Kod klijenata koji su osetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme.

 

Koliko tretmana je potrebno?

U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promena, vrste problema koji se rešava i regije koja se tretira da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u seriji sa razmakom od 2 do 4 nedelje.
Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci.

 

Nega nakon tretmana

Uveče ne treba skidati preparate koji su naneti nakon tretmana.
Narednog dana oprati lice mlakom vodom.
Izbegavati direktno izlaganje suncu i solarijum.
Šminka se može naneti 24-48h nakon tretmana.
Izbegavati vežbanje 12h nakon svakog tretmana.
Uklanjanje dlaka sa lica (nausnice, obrve…) voskom ili laserom ne bi trebalo raditi do 7 dana nakon tretmana.
Hemijski pilinzi ili drugi vidovi ubrzavanja eksfolijacije kože se ne bi smeli koristiti do 14 dana nakon tremana dermapenom.

 

Kakav je oporavak nakon tretmana?

Kod većine pacijenata se javlja lak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir, svrab i petehije (modrice u vidu tačkica). Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje.

 

Vaš termin ili konsultacije možete zakazati na:

 

Tel: +381 11 3553 809

Mob: +381 64 5400 676